17 okt 2022

Vi fortsätter med att tömma lagret för att göra plats för nya varor!

Vad sägs om 200 g-påsar av både Q2 och X2 till fantastiskt låga priser?

Ocean Nutrition Colossus

29 jul 2022

Nu kör vi en liten lagerrensning och har därför 50% rabatt på allt flingfoder!

(letar man så finns det även några andra sänkta priser i butiken)

17 jan 2022

Nu finns hinkar på 2 och 3 kg av Colossus åter i lager!

 

Ocean Nutrition Colossus

 

 

20 aug 2021

Nu har vi fått in en riktigt stor håv av hög kvalité, för dig med som har ett akvarium som imponerar på alla dina fester, eller har mer vatten än gräsmatta på gården!

Sera dammhåv

10 jul 2021

Utförsäljning av Tropical Pro Defence pga av kort datum till MYCKET LÅGA PRISER!

7 jul 2021

Nu finns äntligen Hikaris populära foder Sinking Carnivore Pellets i 1 kg-förpackning att köpa!

10 jun 2021

Nu har få fått in en leverans av fler fodersorter från Hikari som vi inte har haft tidigare. Priserna är som vanligt mycket konurrenskraftiga!

För att se allt foder från Hikari som vi har så kan man trycka på taggen Hikari.

30 apr 2021

Det har blivit enklare att hitta den varan man letar efter genom sökfunktionen som finns högst upp på startsidan. Ange ett sökord för att få fram alla artiklar som innehåller ordet i namnet eller i beskrivningen och även matchande taggar. Hittar du en intressant produkt så kan du trycka på namnet för att ta dig direkt till produktens sida.

 

Trycker du istället på en tagg så kommer alla produkter att visas som är kopplade till just den taggen!

 

Tips: Det är inte enbart kategorier som Pellets och Flingfoder som finns som taggar, utan även generella fiskgrupper som Köttätare, Rovfiskar och Sällskapsfiskar samt mer specifika grupper som Arowanor, Ciklider och Pleco/L-malar.
Testa själv och se vilka taggar du hittar!

När man är inne på en produktsida så ser man alla taggar som den produkten är kopplad till. Man kan även klicka på taggen för att se övriga produkter med samma koppling.

31 mar 2021

Titeln på inlägget är kanske lite överdrivet, men matar man mycket med foder som innehåller tiaminas så kommer det att leda till brist av tiamin (vitamin B1) i fiskarna och det är allt annat än hälsosamt. Ofta kan det leda till avstannad tillväxt, neurologiska skador eller till och med död som följd.

I det vilda produceras tiamin av bakterier och växtplankton och som hamnar i stora fiskar via mindre fiskar och djurplankton. Vid ensidig kost och framför allt med utfodring av foder som innehåller tiaminas så får fiskarna inte i sig ny tiamin och den tiamin som dem redan har kommer att brytas ner. Är fodret dessutom nedfryst så som så ofta är fallet om man matar med fiskfiléer, räkor och liknande, så fortsätter nedbrytningen av tiamin vilket försämrar fodret ytterligare.

För att motverka tiamin-brist så kan man tillföra B1 i fodret. Ett exempel är att tillföra Vimital B-vitamin, antingen genom att spruta in det i fiskfiléerna som man matar med, eller genom att låta pellets suga i sig det. Med regelbunden utfodrning av tiamin så har man effektivt tagit bort risken för bristsjukdomar.

 

7 jan 2021

Med Vibra bites så kan du ha ett och samma foder till alla slags fiskar: ytätande, bottenätande och de som äter någonstans däremellan!

Passa på att köpa idag medan det finns kvar för omgående leverans!