Grassland Grazer

Pulvermix för landsköldpaddor.

Ett lågproteinfoder som har ett högt fiberinnehåll. Detta foder passar arter som äter blad, gräs, blommor och allmänt växtätande arter så som sköldpaddor och dabbagamer.

1 hg pulver ger ca 6,67 hg färdigblandat foder.

Garanterad analys av innehållet: råprotein min 15%, råfett min 3%, växttråd max 30%, fukt max 8%, aska max 9%, kalcium 1,5%

Tillvägagångssätt: blanda en del pulver i tre delar vatten och rör tills mixen blandas. Värm sedan mixen i mikrovågsugnen tills den börjar koka. Rör om. Låt behållaren svalna eller häll omedelbart över blandningen i en förvaringsbehållare. Låt sedan blandningen svalna vid rumstemperatur tills m ixen blivit fast. Den färdiga gelén kan direkt skäras i tärningar, strimlas eller användas som en hel platta. Det som inte används omedelbart bör behandlas som färskt livsmedel. Den färdiga geléblandningen bör lagras förseglade i kylskåp i upp till två veckor och i frys i upp till sex månader. För att justera geléns fasthet, använd mer eller mindre vatten. Använd inte överdrivet mer vatten än vad som är angivet i beskrivningen.

Pulvermixen förvaras svalt, torrt och utom räckhåll för barn. Ej avsedd som mänsklig föda.